Team Emmaschool goes Plymouth

4 november 2018

De studiereis zit erop! We zijn allemaal weer veilig thuis gekomen en hebben een prachtige en inspirerende week gehad met heel veel verschillende activiteiten en mooie ervaringen.

We hebben lessen op de Plymouth University gevolgd in Articulacy, CLIL- en Global Education. De lessen werden gegeven door onze coaches/begeleiders Clair en Darren en docenten van de universiteit.

Op dinsdagmiddag hebben we op acht Engelse basisscholen gekeken om de overeenkomsten en verschillen met onze school te beleven. Met een grote schat aan ervaring kwam iedereen weer terug en in de komende weken zullen we op de Emmaschool ook verschillende zaken weer terugzien in de vormgeving en presentaties van werkstukken. Ook op de lange termijn hebben we ook nieuwe wensen.

Voor het ontwikkelen van CLIL-lessen uit de methodes DaVinci en Kleuterplein konden we gebruik maken van ruim 20 Engelse studenten, die ons met raad en daad bijstonden. CLIL staat voor Content Language Integrated Learning en dat betekent dat je Engels toepast in je bestaande lessen. Elk duo heeft twee Engelse lessen met leuke, inhoudelijke activiteiten gemaakt voor het volgende DaVinci- of Kleuterpleinthema. Uw kind zal dat gaan meemaken.

Het derde onderdeel was Outdoor Learning en dat hebben we met heel veel plezier ervaren. We hebben dat gedaan in Dartmoor National Park onder leiding van een uitstekende gids door het landschap goed te bekijken en rotspartijen te beklimmen, een educatieve wandeling op Mount Edgecomb en door een strand-les bij het vissersdorpje Looe. De beste manier om te leren is de werkelijkheid en daar zullen we in de komende maanden verder vorm aan gaan geven.

Woensdagavond was het Party Time en we hebben Halloween gevierd in een plaatselijk pub.

We kijken allemaal terug op een prachtige studiereis vol met mooie en leerzame ervaringen, waarbij onze Engelse taalvaardigheden behoorlijk verbeterd zijn.

Met grote dank aan onze begeleiders Clair en Darren, docenten en studenten van Plymouth University en alle lokale gidsen!

Deze studiereis werd mogelijk gemaakt door de Europese subsidie Erasmus+.