Kasper uit groep 6b Schaakkampioen van Assen

4 februari 2019

Afgelopen zaterdag vond het basisschoolkampioenschap van Assen plaats. Jasmijn, Vincent, Lucas, Adriaen en Kasper vertegenwoordigden de Emmaschool. Er werden mooie en spannende partijen gespeeld, die soms in de laatste 5 minuten beslist werden. Goed gedaan allemaal!

In de groene groep (t/m 9 jaar, 7 ronden) vond de beslissing pas in de laatste ronde plaats! Merlijn(9) had in de eerste zes ronden slechts een half puntje afgestaan, maar moest het in de laatste ronde met zwart opnemen tegen Kasper (9) van de Emmaschool, die slechts een half punt achterstond en met een overwinning dus nog kampioen kon worden. Inderdaad lukte het Kasper Merlijn te verslaan, en daarmee kroonde hij zich met 6 uit 7 tot winnaar van de groene groep.

Gefeliciteerd Kasper !